Monthly Archives May 2013

Example of Video Post

2013-05-03
/ / /

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce feugiat nibh a erat blandit, eget convallis ligula commodo. Nullam ipsum enim, dictum at laoreet sed, blandit at augue. Proin ac metus sit amet leo gravida dapibus. Ut volutpat, sem non vestibulum consequat, mi sapien semper ante, ut ultrices magna nisl nec lectus.

Read More

Examle of Audio Post

2013-05-03
/ / /

Etiam euismod eget lacus quis venenatis. Cras venenatis tellus massa, vitae feugiat enim hendrerit sed. Vestibulum sit amet vestibulum orci. Nam congue, sem ac elementum accumsan, dui mi auctor est, aliquet scelerisque eros sem nec arcu. Praesent eleifend nulla elementum felis porta lacinia. In hac habitasse platea dictumst. Vivamus a congue erat.

Read More

Citrix PVS bootup failure with the Boot Device Management ISO

2013-05-01
/ / /

We had an issue recently with some Citrix Provisioning Servers (PVS) that were not getting a DHCP address when booting off of the Boot Device Management ISO (BDM.ISO).  What was happening is the server would just show this:

DHCP Discover ._._._._.

DHCP maximum number of retries reached.

When booting off of PXE or a WinPE CD I was getting DHCP without issues.

When I did a Wireshark of the line I saw the BDM.ISO boot send out DHCPDISCOVER packets but it never received a response.  I then Wiresharked the WinPE and PXE boots and saw the DHCPDISCOVER packet, followed by a DHCPOFFER, and so on.  When I examined the two packets I saw the BDM.ISO DHCPDISCOVER packet actually was a BOOTP unicast whereas the PXE and WinPE packets were BOOTP broadcast.  Thinking we had a DHCP Relay issue we checked our DHCP server (an InfoBlox server) and checked the logs for the MAC Address and here is what we saw when we booted with the BDM.ISO:

BDM.ISO DHCP traffic

The DHCP server was not responding to the DHCPDISCOVER.  This only occurred with the unicast packet and for some reason was “load balance to peer”.  However it’s setup, it appears UNICAST BOOTP packets are setup for load balancing but not sending a response.

PXE/WinPE DHCP traffic

The DHCP server is responding to a BROADCAST BOOTP packet in a very different way.  There is no load balancing going on and the server responds to the DISCOVER packet.

Unfortunately, we did not resolve this issue when I wrote this.  We got our farm to work by pointing the DHCP Relay to the previous DHCP server that is configured in such a way to resolve this DHCP request and present an DHCP OFFER.  Hopefully our network guys will get the DHCP fixed on the proper server.  If you are experiencing similar issues you may have a similar issue where the DHCP at your site is handling unicast DHCPDISCOVER packets differently then broadcast packets.

Read More